Gevulde oven-paprika met gehakt en pesto

Ingrediënten voor twee personen

  • Twee paprika’s
  • Sachet So Unique kruidenmix
  • 250 gram gehakt
  • 1,5 theelepel sambal oelek
  • Twee eetlepels pesto rosso
  • Strooikaas (Parmezaanse)
  • 100 grams Italiaanse roerbakgroente
  • 100 gram cherry tomaten
  • Olijfolie of een ander bakproduct

Bereidingswijze
Snij de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid het gehakt met de So Unique kruidenmix. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin het gekruide gehakt rul. Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe. Na een paar minuten mogen de sambal en de pesto erbij. De cherry tomaten gaan erbij wanneer het mengsel bijna kookt. Nog 1 minuut laten pruttelen.

Vul nu de halve paprika’s met dit mengsel. Strooi ze af met (Parmezaanse) kaas, plaats ze in de bijgeleverde ovenschaal (licht invetten) en zet het geheel in de voorverwarmde oven (200 graden) voor 30-35 minuten.

Gevulde oven-paprika met kip en rijst of quinoa

Ingrediënten voor twee personen

  • Twee paprika’s
  • Sachet So Unique kruidenmix
  • 1 kipfilet (300 gram)
  • 100 grams zilvervliesrijst/quinoa
  • 1 prei
  • 1 ui
  • Ketjap
  • Geraspte kaas
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Rucola
  • Chilisaus
  • Olijfolie of een ander bakproduct

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de rijst/quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de kipfilet in reepjes en bak deze in wat olie gaar. Snij ondertussen de prij en kleine stukjes, snipper de ui en bak deze mee met de reepjes kip. Vermeng het geheel met de So Unique kruidenmix en een scheutje ketjap. Voeg nu de rijst/quinoa bij het mengsel en roer het goed door. Snij de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Vul de paprika’s met het mengsel en strooi ze af met wat geraspte kaas. Plaats ze rechtop in de bijgeleverde ovenschaal (licht invetten) en zet het geheel voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden). Tip: om de paprika’s in de ovenschaal mooi recht te laten staan kun je ze ondersteunen met een paar propjes aluminiumfolie. Maak ondertussen de salade aan door de komkommer en tomaat in reepjes te snijden. Meng dit met rucola en maak het af met wat chilisaus. Is er nog wat rijst/quinoa over, dan kan dit er ook nog prima doorheen.

Gevulde oven-paprika met gehakt en rijst

Ingrediënten voor twee personen

  • Twee paprika’s
  • Sachet So Unique kruidenmix
  • 300 gram gehakt
  • Half groen of rood pepertje
  • Klein blikje maiskorrels
  • 100 gram rijst
  • 1 eetlepel fijngehakte dille of peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml. gezeefde tomaten
  • Olijfolie of een ander bakproduct.


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij het kapje van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snij het pepertje in zo dun mogelijke ringetjes. Spoel de mais af. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Kruid het gehakt met de So Unique kruidenmix en bak het rul in de olie. Roer de pepertjes, de mais en de uitgeperste knoflook door het gehakt. Voeg wat rijst toe (3 delen rijst op zeven delen gehaktmengsel) en roer het geheel goed door elkaar. Vul de paprika’s met dit mengsel en giet in elke paprika een scheut gezeefde tomaten. Leg de kapjes er op. Zet ze rechtop in de bijgeleverde ovenschaal (licht invetten) en zet het geheel voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven (190 graden). Tip: om de paprika’s in de ovenschaal mooi recht te laten staan kun je ze ondersteunen met een paar propjes aluminiumfolie.

Extra gevulde oven-paprika met gehakt

Ingrediënten voor vier personen

  • Vier paprika’s
  • Sachet So Unique kruidenmix
  • 300 gram gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 2 dl bouillon (blokje)
  • 2 eetlepels bloem
  • Eetlepel gehakte peterselie
  • Theelepel geknipte bieslook
  • Sojasaus
  • Sambal


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het kapje van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Ui snipperen en knoflook uitpersen. Gehakt kruiden met de So Unique kruidenmix (1 zakje). Gesnipperde ui met knoflook in helft van de boter licht bruin bakken in een koekenpan. Gehakt toevoegen en rul bakken. Scheutje sojasaus, mespuntje sambal en de helft van de peterselie toevoegen. Goed mengen. Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze rechtop in de bijgeleverde ovenschaal (licht invetten). In een steelpan de rest van de boter smelten en de bloem toevoegen. Goed roeren tot een mooi glad mengsel, scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen, totdat een mooie dikke saus is verkregen. Voeg de tomatenpuree toe met de rest van de peterselie en de bieslook. Goed roeren en nog een minuutje laten pruttelen. Op smaak brengen met een snufje peper en zout. Giet de saus over de vulling in de paprika’s en zet de schaal voor 30-35 minuten in voorverwarmde oven (200 graden). Tip: om de paprika’s in de ovenschaal mooi recht te laten staan kun je ze ondersteunen met een paar propjes aluminiumfolie.

Heeft u zelf een verrassende variatie op bovenstaande recepten?
En wilt u die met ons delen?
Stuur deze dan naar info@so-unique.nl.